***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Според Петков Росен Желязков не действал по собствена воля. Александър Николов: „Булгаргаз“ работи като политическа маша

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 април   

 

„ Този акт не беше против индивида Росен Желязков, а против ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, който наруши нееднократно разпоредбите на Народното събрание и то заради една-единствена причина: да извърши повелята на господин Пеевски и на господин Борисов, които непрекъснато му подвикваха от първия ред “.

По думите на Петков, в случай че Росен Желязков е работил съгласно личната си воля, направените от него нарушавания като ръководител на Народното събрание нямало да се случат.

„ Затова е доста значимо да се каже, че България ще бъде законова страна и никой няма да бъде над закона. Ако от ГЕРБ не престават да бъдат подвластни на господин Пеевски, резултатите няма да се трансформират “, разясни в умозаключение Кирил Петков.

***

***

***

„ Това, което затормозяваше най-вече „ Булгаргаз " през последните години, е изключителна политическа некомпетентност и надзор върху стопански индивид, който би трябвало да работи по естествени пазарни правила, само че работи като политическа маша “.

„ Договорът с „ Боташ " е най-видното нарушаване на политиката, следвана през последните 2 години в бранш „ Енергетика ". Не знам за какво нито една работа не се самосезирала, с цел да си набие изгодите за това, видиш ли, каква грандиозна работа са свършили “.

***

„ Има три съществени пункта, по които не се разбрахме – желанието на Ваня Григорова да взима еднолични решения във връзка с политиката, целите и кадровото застраховане на представителството на „ Левицата " в изборите ", изясни Паскалев.

По думите му " Левицата " не е инициирала диалози с Ваня Григорова за присъединяване в парламентарните избори заради това, че процесът за избор на кмет в столицата не е завършил.

„ Предстои ни към момента довеждане докрай на това правосъдно произвеждане. Когато имате правосъдно произвеждане и вие сте го инициирали, би трябвало да изчакате неговия край. Тя сподели, че Столична община ѝ е била тясна като място да се осъществя политика или посредством инструментите, които разполага Общинският съвет, не може да реализира тези цели, които се дефинирала ", сподели Паскалев.

***

23-ма хипотетични членове на джихадистката формация „ Ислямска страна “ (ДАЕШ) са арестувани при широкомащабна антитерористична интервенция, подхваната в седем турски окръга. Това заяви през днешния ден турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в акаунта си в обществената мрежа Екс, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

Френските антитерористични органи са арестували 16-годишен юноша, откакто той декларирал в обществените мрежи, че желае да почине като страдалец на Олимпийските игри в Париж това лято, съобщи Ройтерс.

***

„ Иран стартира да изтегля свои военни от Сирия след няколко офанзиви, за които Техеран упрекна Израел ", съобщи Агенция Франс Прес.

Според източник от проиранската и настоящата в Ливан формация „ Хизбулла " Ислямската република разположи към 5000 свои бойци и офицери, като част от дейностите ѝ в поддръжка на режима на Башар Асад малко след началото на Гражданската война в Сирия (2011 г.).

***

Южнoĸopeйĸa ĸaзвa, чe ce e зaпoзнaлa c „ Mъcĸ “ чpeз Іnѕtаgrаm, ĸъдeтo тoй yж избиpaтeлнo ĸoмyниĸиpa c последователи.

„ Ha 17 юли минaлaтa гoдинa Mъcĸ мe дoбaви ĸaтo пpиятeл в Іnѕtаgrаm. Bъпpeĸи чe cтaнax нeгoв гoлям пoчитaтeл, cлeд ĸaтo пpoчeтox биoгpaфиятa мy, пъpвoнaчaлнo ce cъмнявax дaли e иcтинcĸa “ — ĸaзвa жeнaтa пpeд ĸopeйcĸия тeлeвизиoнeн oпepaтop КВЅ (чpeз Вuѕіnеѕѕ Іnѕіdеr).

***

В американския щат Аризона бяха повдигнати обвинявания на 18 души по отношение на опит да бъдат изменени резултатите от президентските избори през 2020 година в интерес на Доналд Тръмп, заяви основният прокурор на щата, представен от Франс прес и Асошиейтед прес.

Според американски медии измежду обвинените и Руди Джулиани (на снимката), персонален юрист на някогашния президент Доналд Тръмп.

***

Перките на вятърната мелница, която е емблематичната постройка на „ Мулен руж " в Париж, са се срутили, оповестяват френските медии, представени от БТВ.

Това е станало рано сутринта в четвъртък. Кадри от мястото бяха споделени в обществените мрежи.

Парижката пожарна работа към момента не знае каква е повода за рухването на перките. За благополучие по това време не е имало хора на улицата и няма потърпевши. Няма риск от повече вреди по постройката.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР